Kullandığınız şeker türüne çok dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle mısır şurubu denen şeyden uzak durun. Kullandığımız hazır gıdaların çoğunda kullanılıyor bu mısır şurubu. Beyaz şekeri de mümkün ise hayatınızdan çıkarın. Esmer şeker tüketin, sonradan boya ile renklendirilmiş değil de rafine edilmemiş anlamındaki esmer şeker. Şekerpare, revani, baklava gibi evde yapabildiğiniz tüm tatlılarda esmer şeker kullanmaya özen gösterin. Tatlandırma miktarı beyaz şekere göre farklı olduğundan ilk başlarda şeker oranını ayarlamakta zorluk çekebilirsiniz.
Kahvaltılarda şeker yerine akçaağaç şurubu, bal, pekmez gibi doğal tatlılar ile çayınızı tatlandırabilirsiniz. Ancak keyif için içeceğiniz çaya yapacakları aromatik eklentiyi sevmeyebilirsiniz. Bu durumda esmer şeker kullanımını öneririm.
4 yorum:
sağlık bilgisi :)
çok amaçlı bilgilendim :)
Murshill yavaş yavaş paylaşayım istiyorum bildiklerimi. İnsanların hayatlarına kalite katmalarına yardımcı olmayı seviyorum.
anladım :)
bu çok iyi, hayatım güzelleşicek daha da.
sevindim bak, oh :)
Bal ve pekmez vazgeçilmezlerimden. Bitkisel çaylarımda kullandığım şeyler.
Ayrıca her yıl gül şurubu ekstresi hazırlıyorum, 2 kaşık çilek veya vişne reçeli ile tatlandıryorum. İçime ferahlık eriyor.
Yorum Gönder