30 Aralık 2010 Perşembe

Yeni Yıl


Merhaba!

Hani adettendir diyerek yeni yılınızı kutlamak istedim. Her şey gönlünüzce olsun, hep mutlu olun demek işin kolayına kaçmak gibi geldi bana. Ukalalık kabul etmezseniz, bir şeyler söylemek isterim.

Hepimizin sorunları, dertleri var. Onları kâh gözümüzde büyütüyoruz, kâh içimizde. İçimizde bir yerde gerçeği biliyor, bunlar geçecek, önemsiz desek de şu an itibari ile canımızı yakıyor. Kimimizin sorunu maddî, kimimizinki ruhsal. Maddî sorunların bir şekilde aşılacağına, belki de kendiliğinden çözüleceğine inanıyorum. Lütfen kendinizi bunlar için hırpalamayın.

Bulunduğu nokta itibariyle insanı hep sacayağına benzetirim. Olduğumuz nokta, olduğumuzu sandığımız nokta ve olmayı hayal ettiğimiz nokta. Bu noktalar arasındaki fark ne kadar açık ise içimize batanlar da o kadar derinde ve can yakıcı. Önerecek bir şeyim yok. Şunu yapın, bunu yapın iyi gelir, kendinizi daha güçlü hissedersiniz demeyeceğim. Sacayağı modelini gördükten sonra zaten ne yapmanız gerektiğini en iyi sizler bilirsiniz.

Kainatın merkezinde sen varsın. Sen olmadıktan sonra hiç bir şeyin anlamı ve değeri yok. Hayatının merkezine kendini koy. Seni daha değerli kılacak olanlarla görüş, seni daha mutlu edecek olanlara da sana yaklaşmasına müsaade et. Geri kalan tüm insanlık senin için figüranlardan ibaret.

Sözlerim ne hayatın sırrıdır ne de ben biliyorum siz bilmiyorsunuz kıvamındadır. Sadece yeni yılınız kutlu olsun lafının biraz süslenmişidir.

Hepinize iyi seneler.

9 yorum:

Aslısın dedi ki...

Çok da güzeldir, ağzına, eline, kalbine sağlıktır.

kremkaramel dedi ki...

Maddi sorunlarımı bi şekilde çözer misin bilgeciğim:))))))))))
Söz! karşılığında cinsel sorunlarını çözerim demiyceem:P
Çok bilgece bi kutlama. Sana bu yakışırdı Şirin Baba! 2010'un giderayak sürprizi oldun bana.

Bilge dedi ki...

Aslısın teşekkür ederim. Mutlu ettin beni beğeninle.

kremkaramel... Ne desem ki kilitledin beni. Keşke diyorum, keşke çözbilseydim maddi sorunlarını. Övgün beni utandırdı. Pek bi koltuklarım kabardı.

B. dedi ki...

Bana bir kahve ısmarlamış kadar oldun şu yazınla. Hoş, gönül sohbet ister, kahve bahane.

Sohbetin sade kahve kadar koyu, derin ve lezzetli. Huzur veren bir yanın var, çevrene öyle dalgalar yayıyorsun.

Ve sesin çok güzel.

Benim takip ettiğim bloglar içinde bunu ilk yapan sensin. Ben yazarların seslerini, nasıl konuştuklarını çok merak ederim, ulaşabildiklerimin sesini duymak isterim. Senin sesini de böyle duymak çok hoş oldu.

Çok anlamlı bir kutlama. Eline sağlık.

Mutlu yıllar Bilge.

Depresif Ayu dedi ki...

Mutlu yıllar diliyorum Bilge.

Umarım hepimiz için iyi bir yıl olur 2011.

Bu arada Bernanın dediği birşey hemen dikkatimi çekti. 'Ve sesin çok güzel' Sen anladın beni :)

Bilge dedi ki...

Tesadüfe bak Berna! Ben senin bloğunda kahve derken sen de burada kahve diyorsun. :))

Demek ilk ben yaptım böyle bişi. Blog dünyanıza bir ilk getirmiş olmanın keyfini süreyim öyleyse. Henüz telefon ile sesimi duyurmaya cesaret edemediğimden olsa gerek böyle bir kutlama geldi aklıma. Yoksa hepinizi tek tek arayıp kutlamak daha hoş olurdu.

Ayucum anladım ben seni. :)

bad-ı saba dedi ki...

aaaa bir an böyle dedim bu kendi sesi mi Bilge'nin?bilgelik akıyor sanırım bu nefesten:)yapıştım eteğine:)şiir okumalısın belki de kaydederek gider bence:)

Bilge dedi ki...

Şiir okurken sıkılırım. Minik hikayeler deniim önce. :))

bad-ı saba dedi ki...

tamam kabul olur:)