17 Aralık 2010 Cuma

Beyaz Çoraplarım

Güney Egede sahilden 20 km içeride minik bir kasabada büyüdüm.  Her yemek zeytinyağlı yenir bizim oralarda. Çatlayın valla. :))

Ortaokul yıllarım. Bize öğretilen yazın beyaz çorap giyilir. Kış gelince de siyah, kahverengi, füme, gri artık kıyafetine hangisi uygunsa. Bu adabla yetiştirildim ya, büyük şehre geldiğimde beyaz çorap giymenin magandalık olduğunu öğrendiğimde ne bozulmuştum.


Temiz temiz beyaz çorabını giyersin, konu komşuya misafirliğe gidersin, ayaklarını oturduğun koltuğun ya da kanepenin altına saklamaz, hafiften ileri uzatırsın. Bir ayağını da diğer ayağının bileğinin üstüne koyarsın. Sanki bacak bacak üstüne atacakmışsın da saygı için yapmıyormuşsun gibi. Hikaye basittir oysa ki, o bembeyaz lekesiz çoraplarını milletin gözüne sokmaktır gaye. Herkes görsün de anne goburlansın diyedir. :)) Hoş o dönemde Yeşilçamdakiler de beyaz çorap giyiyorlardı sanki ya, neyse...

Lise bitti, üniversite için Ankara'ya geldim. Beyaz çoraplarıma bakanlar yüzünden hiç utanmadım. Yalan! Görgüsüz maganda muamelesi yaptılar ya nasıl utanmam? Öyle zor alıştım ki beyaz çoraplarımdan ayrılmaya... Ahh ahh hala var bak içimde o sevgi. Maykıl Ceksin abi giyince tarz ben giyince maganda! Hem onun pantolonunun paçaları da düdük gibi. Ulan çifte standart seni nerelere soksam?

Şimdilerde artık çorap da giyemez oldum. Sevmiyorum giysilerimin tenimde bıraktığı hissi. Ne giyiyorsam hissetmiycem. Yok gibi olucak. Hele o çorapların koncu öldürüyor beni. Kış bile olsa konçsuz çorap mı diyorlar, kesik çorap mı diyorlar -hani bileğe kadar- onlardan giyiyorum. Soğuk? Valla o lastik soğuktan besbeter.

İtiraf etmeliyim hala beyaz çorap giyenleri aşağılayanları gördüğümde böööle taaa testislerimden belime, ordan göbeğime, ordan sırtıma boynuma dolanan, ağzımın içini kavuran, dişlerime çarpıp geri döndüğünde midemi yakan bir küfür yükselir. İçimdeki çocuk hazmedemedi bu maganda yakıştırmasını.

İçimdeki çocuk seviyor beyaz çorapları...

7 yorum:

kremkaramel dedi ki...

Bilge, iyi bi noktaya parmak bastın. Bir anda nasıl 360 derece dönüp aşağıladılar yaw beyaz çoraplarımızı. Sanki Tarık Akan'ın ispanyol paçalarını giymişçesine iğrenerek baktılar beyaz çoraplarımıza.

80'lerde çocuk olmak diye bir kitap okuyorum. (tavsiye ederim)

Depresif Ayu dedi ki...

o nasıl öfkelenmektir, nasıl bir küfretme isteğidir taaa testislerden başlayan (ve de neden testisler :) ağzını kavuran, mideni yakan? şunun şurası beyaz çorap giyenlere kızıyorsun yaw. daha az sinirlen bence. sanki kanlını görmüşsün gibi oluyorsun sanırım :)

umarım hiçbir zaman seni kızdıracak birşey yapmam. korktum. aman diyeyim :))))

Bilge dedi ki...

Sorma kremkaramel sorma. Moda mıdır, yoksa elit bir kesimin tercihlerinin bir anda benimsenmesi midir, Yeşilçamın avam karikatürü müdür bilemiyorum. Sonuçta aldılar çoraplarımızı bizden. 80lerde Çocuk Olmak... Edinmem lazım. İyi duyumlarım vardı o kitap hakkında.

Ayu şakralarda dolanan enerji işte. :)) Aslında tutmamak lazım içte, bırakmak lazım dışarı. Ama gel gör ki aldığımız eğitim, adab, terbiye sövmeyi yasaklıyor. kremkaramelin dediği gibi "Kuralları çiğnemek!" gerek. ;) Hem korkacak bişi yok. Biz bize dedikodu yapıyoz şunun şurasında. :)))

Depresif Ayu dedi ki...

Bugün kendime yeni çoraplar aldım. Renkli renkli ve üzerlerinde Tazmanya canavarı ve Mickey mouse motifi falan var kocaman.

Sana da alacam onlardan :))

Bilge dedi ki...

Hayırlı olsun Ayu güle güle kullan. Ben kullanamam o tarz şeyleri. Desensiz olmalı benimkiler. :))

Adsız dedi ki...

Beyaz çoraplı sevgilim olsun hiç istemem... Hep elimde vileda olurdu, evin temizliğinin test edileceği bir komplo sanki...
Olacaksa beyaz çorapsız maganda olsun hahaha :)

Bilge dedi ki...

Bulduk galiba beyaz çorapların katilini. :)