4 Ocak 2011 Salı

Kaybolan Rüyalar

Yıllar oldu rüyalarımı kaybedeli. Yanlış anlaşılmasın rüya görmüyorum yıllardır. Bazen de rüya gördüğümü sanıyor daha yataktan çıkarken hepsini unutuyor oluyorum. Yani böyleydi rüyalar ile ilişkim. Alışmıştım bu duruma.

Şimdilerde rüyalar geri geldi. Uzun metrajlı film gibi uzun uzun rüyalar görüyorum yine. Yorgun kalkıyorum yataktan. Keyifsiz rüyalar. Anlatılır gibi de değiller hani. Gördüğüm her rüya bir kaç cilde ancak sığabilecek romanlar kadar uzun.

Uyurken insanın aurası iyice zayıflıyor. O yüzden de rüyalardan çok etkileniyor. Sabah kalkıp aura canlanana kadar da o keyifsizlik halini taşıyorum üzerimde.

Yorulmuşum ben, piller iyice boşalmış. Gidip doldurmak lazım...



5 yorum:

kremkaramel dedi ki...

Ben bazen rüyamın içinde kendikendime şöyle diyorum: "aa ne güzel rüya, senaryo olarak kaleme almalıyım"
bazen de:
"aa bu rüyayı hatırladım geçenlerde gördüğüm rüyanın devamı"
ciddiyim vallahi.:)

Depresif Ayu dedi ki...

bende çoğu zaman onun rüya olduğunun bilincindeyimdir. hatta "uyanınca rüya yorumuna bakayım, şu ne demekmiş acaba" diye rüyamda kendime hatırlatma yaparım :)

Bilge dedi ki...

Dün geceki rüyam pek keyifsizdi. Yeni yeni kendime geliyorum.

deli fadik dedi ki...

yorgun olduğum geceler sanki polisiye film görüyorum. ve genelde rüyalarımda işyerini yada işle ilgili insanlar oluyor.Çözümü buldum gibi. biraz çakırkeyif uyumak. bir kadeh şarap, bira yada başka bişey düşünmemi sağlayacak bir film iyi geliyor.

karakedi dedi ki...

gördüğüm her rüyanın anlamına bakarım, bazen garip tesadüfler olabiliyor; rüyamda gördüğüm kişiyle ilgili o gün veya sonraki günlerde bir haber aldığım nadirende olsa olabiliyor... ama kollarını çırpıpta uçmak kadar zevkli birşey yok rüyalarda, feci adrenalin yapıyor ve o rüyalardan genelde mutlu uyanırım, hatta uyanmak istemem havada serbestçe uçmak için...

hiç denemedim ama rüyaların kontrol edilebileceği bazı teknikler var; bilincin alfa, beta v.b. konumuna getirilmesi ile ilgili birşeyler.